Благодаря ви, че присъствате. Да ни е честит Свещеният месец

...
  Благодаря ви, че присъствате. Да ни е честит Свещеният месец
Коментари Харесай

Карадайъ на вечеря-ифтар в Бурса: ДПС ще бъде гласът в парламента на изселниците от България

 izbori_2023_v1_014  

 

Благодаря ви, че присъствате. Да ни е цветущ Свещеният месец Рамазан - месецът на милосърдието, покаянието и смирението, само че и месецът на сплотеността и обединяването.
Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на вечеря-ифтар, проведена от него в Бурса.

Той подсети, че тази година месец Рамазан съответства с акцията за следващите предварителни парламентарни избори в България. Целта на Движение за права и свободи на тези избори е да бъде постоянна част от новия парламент, с цел да води политика на рационален разговор и отговорно ръководство в полза на българските жители, безапелационен бе Карадайъ.

Искаме вашата поддръжка, както вашата по този начин и на всички български жители, с цел да бъдем вашият глас в Народното събрание, разгласи Карадайъ.

Той напомни, че Движение за права и свободи към този момент поправи една неправда, обвързвана с пенсионните права на изселниците от България. Движението предложи и бе признат закон, с който годините в лагери и затвори, прекарани от политически репресираните хора по време на тоталитарния режим, към този момент се счита за застрахователен стаж.

Карадайъ изброи още проблеми на изселниците от България, с чието решение Движение за права и свободи се ангажира.

Има усложнения в работата на консулските услуги, както и приемане на визи за пътешестване. Ние ще работим, с цел да бъде улеснен този развой, увери водачът на Движение за права и свободи.

Също по този начин ще спомагаме за приемане на българско поданство на изселници с български корени, като ги осведомяваме, добави той.

Ние се борим от 33 години за правата и свободите си, за език, вяра и обичаи. За опазване на нашата еднаквост, сподели още Карадайъ.

Ще подпомогнем за привличането на вложения от Турция, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Трябва да решим политическата рецесия в страната. Само по този начин можем да решим проблемите на хората. А това може да стане единствено в случай че Движение за права и свободи бъде част от идната власт, безапелационен бе Карадайъ.

На ифтар-вечерята участваха зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и доктор инж. Хасан Азис, водачът на европейските либерали Илхан Кючюк, ръководителят на Младежко Движение за права и свободи Сезгин Мехмед. Участваха още Фетхи Йълдъз, представител на община Бурса, Тургай Ердем, кмет на община Нилюфер, Мустафа Дюндар, кмет на Осман Гази, Октай Йълмаз, кмет на община Йълдъръм, Ондер Танър кмет на община Кестел, Давут Гюркан, регионален ръководител на АК, Тургут Юзкан - регионален на ръководител на CHP, Серкан Йозгюз - регионален ръководител DEVA, Мехмед Джейхун Малтепе - регионален ръководител партията DEMOKRAT, Алп Арслан Йълдъз - регионален ръководител на партията GELECEK, Мехмед Хасаноглу - регионален ръководител на партията İYİ, Мехмед Атмаджа - регионален ръководител на партията SADET, представители на всички политически партии от Меджлиса в Турция, доста претенденти за народни представители от Движение за права и свободи, кметове на общини, ръководители на общински препоръки, и на регионални структури на Движение за права и свободи в България, както и представители на всички неправителствени организации в Турция на изселници от България.

Представителят на Движение за права и свободи в Бурса подари на всички от българската делегация тениски с имената им.

 

Народът в България е умен. Той към този момент не желае еднолична власт. Най-малко три партии са нужни, с цел да се сформира съдружно държавно управление.

 

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на среща с ръководителя на изселническата организация „ Балгьоч ” проф. Емин Балкан и представители на организацията.

Водената от Карадайъ делегацията на Движение за права и свободи, която втори ден е в Турция, организира диалози в централата на „ Балгьоч ”  – клон Орхангази в Бурса, Турция. Заедно с Карадайъ в южната ни съседка са още зам.-председателите на партията Ахмед Ахмедов и доктор инж. Хасан Азис, водачът на европейските либерали Илхан Кючюк, ръководителят на Младежко Движение за права и свободи Сезгин Мехмед.

На срещата участваха Бекир Айдън, кмет на Орхангази, Бурса, доста претенденти за народни представители от Движение за права и свободи, представители на разнообразни партии от турския Меджлис, кметове на общини, ръководители на общински препоръки и на регионални структури на Движение за права и свободи в България, както и представители на всички неправителствени организации в Турция на изселници от България.

В България има голям брой рецесии, а най-тежката от тях е политическата. Без излаз от нея не може да се откри решение на останалите. Но от две години не може да се сформира постоянно държавно управление. Чертаят се разграничителни линии, сподели Мустафа Карадайъ. Той съобщи, че хората четири пъти до момента създават подобен резултат на парламентарните избори и сходна конструкция и състав на Народното събрание. Сегашните пети подред избори за последните две години най-вероятно ще произведат сходно Народно заседание.

Най-малко три партии са нужни, с цел да се сформира съдружно държавно управление, акцентира Карадайъ.

Нашата цел постоянно е била да подобрим живота на българските жители. Затова желаеме да се представим добре на изборите, с цел да бъдем част от ръководството на страната, съобщи Мустафа Карадайъ.

„ Движение за права и свободи е известна с обичаи в политиката, с рационален разговор и отговорност тя е постоянно покрай хората “, безапелационен бе Карадайъ.

Евродепутатът от Движение за права и свободи и съпрезидент на АЛДЕ Илхан Кючюк обърна внимание, че борбата в България през днешния ден е в страната да има европейска народна власт, европейска правдивост, европейски стандарти във всички сфери – стопанска система, опазване на здравето, обществена политика, само че най-много в спазването на човешките права.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР